EN SON BEş YANGıN KAPıSı KENTSEL HABER

En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber

En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber

Blog Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; ön adetsı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 an, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Z tipi yangın merdivenleri düzlük kollu diye tabir edilen yangın merdivenleridir. Etkili binalarda ani durumlarda insanoğluın hızlı ve emin bir şekilde tahliyelerine olanak sağlayan en güvenilir yangın merdivenidir.

Bu nedenle daha ali bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında kayırma sağlamlamaz ve bu nedenle daha az bir fiyata sahiptir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda Yangın kapısı istanbul çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya saika vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kaba benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı oylumlu binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdivenleri mimarilırken ferahliği konutlarda 80cm, topluma bulutsuz bünyelarda 120cm, faik katlı daire binalarında 90cm ferahliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den az olmamalıdır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve çekicilik şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Göksu Kapı olarak Yangın Kapısı imalat sürecinde en birinci sınıf mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi emniyetli ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Bu proje, külliyen yönetmeliğe yarar şekilde planlanır. Ardından itfaiye onayını alarak imalat işçiliklemlerine başlangıçlıyoruz. Montajını yaparak bulunduğunuz binada henüz emniyetli bir kayran yaratmaya olanak tanılamayoruz. Bizimle sadece iletişime geçerek hizmetimizle ilişkin detaylı bilim alabilirsiniz.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve maslahataretler kullanılır.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en baş kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Report this page